Förbli inte ensam längre, hitta din kärlek här.
Ryska kvinnor
Ukrainska kvinnor
Vitryska kvinnor
Snabbsökning
Hitta många attraktiva personer, genom några enkla sökval.

Dnepropetrovsk - en modern stad av kommersiell betydelse

Staden är byggd på stranden av floden Dnepr, en plats som garanterar en hel del möjligheter för främjande av jordbruket. Att vara i huvudsak plan, har staden använts i stor utsträckning, vilket återspeglas av dess tillväxt under de senaste två decennierna. Framsteg i Ukraina med avseende på anläggningsverksamhet, som fanns på grund av Sovjetunionens industrialisering mål, gjorde norra stranden tillgänglig för utveckling på grund av vilka en hel del Dnepr invånare bor nu i områden som ligger här. Dnepropetrovsk är känd för sin grönska och sina vackra parker, boulevarder och landskap.

Stadens utveckling under efterkrigstiden är skyldig kan intill den övergripande utvecklingen i landet. Dnepropetrovsk är nu en av de stora ekonomiska centra i regionen, med många militära industrier - det är därför staden var stängd för utlänningar tills 1990-talet. Det är känt för sin avancerade teknik industri, liksom den metallurgi, utbildning och handel. Dnepropetrovsk har också ansedd av stål, maskin-byggnad och Aero Space-byggindustrin, tillbaka sedan 20-talet. Det är hem till "Yuzhmash", dvs en stor plats och ballistiska missiler utforma och tillverkande industri.

Dnepropetrovsk klimat är en blandning av tempererat och kontinentala. Det är ibland väldigt snöigt och kallt på vintrarna där, men staden är inte särskilt varmt på somrarna. Den bästa tiden att besöka Dnepropetrovsk i slutet av våren, det vill säga april och maj och början av hösten, det vill säga september och oktober.
De stora gatorna i Dnepropetrovsk har bytt namn för att hedra olika marxistiska hjältar under den sovjetiska perioden. Höjdpunkten i detta avseende kallas Karla Marksa Prospekt - en lockande, bred, lång och historiskt betydande boulevard sträcker sig österut till väst genom hjärtat av staden. Boulevarden är beläget i centrum av staden och grundades i det 18th århundradet - delar av sina byggnader är vad pryder denna stad. Det finns ingen "gamla stan" i staden i sig, finns det fortfarande flera byggnader enormt historiskt intresse. De flesta av dessa, särskilt kyrkorna, revs under andra världskriget och Josef Stalins "terrorvälde" under 1930-talet.

Staden är också hem till Ukrarian Premier League Football Club - FC Dnipro Dnipropetrovsk. Detta välkända Klubben är känd för verkligen representerar staden i stort, och har ett rekord för att vara den enda sovjetiska laget att ha vunnit Sovjetunionen Federation Cup två gånger. Den berömda Dnipro Arena har också haft äran att vara värd för 2010 FIFA World Cup examen matchen mellan Ukraina själv och England, den 10 oktober 2009. Staden kommer nu att stå som värd för fotbolls EM i år.

Dnepropetrovsk är därför mycket viktigt när det gäller historia både Ukraina och Sovjetunionen. Sin kommersiella betydelse, boende och sevärdheter är en riktig spegling av varför det betydde så mycket för utvecklingen av Sovjetunionen, och varför det betyder så mycket till Ukraina i dag. Det är en mycket vacker stad i Europa som man bör besöka för att få perspektiv på den ryska kulturen. Dess kulturella betydelse och tekniska framsteg är funktioner som verkligen inte kan ignoreras.

RSS feeds
Karta