Från kidnappning till tårtskärning – upptäck de galnaste traditionerna vid ryska bröllop

Traditionella ryska bröllopsseder och ceremonier

Bröllop är en av de viktigaste händelserna i livet för de flesta människor runt om i världen. Och precis som i andra delar av världen har ryska bröllop också många traditioner och ceremonier som har överlevt genom århundradena.

I detta blogginlägg ska vi titta på några av de mest betydelsefulla traditionerna vid ryska bröllop.

ryska bröllopsseder
ryska bröllopsseder

Förberedelser

Innan bröllopet är det tradition att brudparet tar bilder tillsammans i sina bröllopskläder. Dessa bilder används sedan till inbjudningskorten och för att dekorera bröllopslokalen.

En annan tradition är att bruden bär något gammalt, något nytt, något lånat och något blått.

Ryska kvinnor för äktenskap

Vigselceremonin

I Ryssland är vigselceremonin vanligtvis en formell ceremoni som hålls i en kyrka. Prästen välsignar brudparet och byter ringar med varandra.

Det är vanligt att brudparet har ett så kallat ”bröllopscertifikat”, som är ett dokument som bekräftar att de är gifta.

Bröllopsfesten

Efter vigselceremonin följer en stor bröllopsfest. Det är tradition att bjuda på en stor måltid och att ha många tal och skålar.

Det är också vanligt att ha en bröllopstårta och att skära den tillsammans. Under bröllopsfesten är det vanligt med livemusik och dans, där brudparet själva får inleda dansen.

Brudparets första dans

Efter bröllopsfesten är det tradition att brudparet har sin första dans tillsammans. Vanligtvis dansar de till en långsam vals eller en romantisk ballad.

Brudtärnor och marskalkar

Brudtärnor och marskalkar är vanliga vid ryska bröllop. Brudtärnorna hjälper till att organisera bröllopet och stödjer bruden. Marskalkarna hjälper till att organisera festen och stödjer brudgummen.

Det är vanligt att brudtärnorna har matchande klänningar och att marskalkarna bär matchande slipsar eller annan accessoar.

Brudens kidnappning

En traditionell seder vid ryska bröllop är att bruden kidnappas av brudgummens vänner och släktingar. Brudgummen måste sedan hitta henne och betala en lösensumma för att få henne tillbaka. Detta brukar ske som en lek och är inte allvarligt menat.

Brottsång

En annan tradition vid ryska bröllop är brottsången. Detta är en sång som sjungs när brudparet går runt och minglar med gästerna.

Brottsången är en annan viktig tradition vid ryska bröllop. Det är en sång som sjungs när brudparet går runt och minglar med gästerna. Traditionellt sjungs sången av en person i taget och de sjunger en rad av sången var. Sången handlar vanligtvis om kärlek och framtidshopp för brudparet.

En annan variation av brottsången är ”svartsjukans sång”. I denna version sjunger en person en rad av sången och den andra personen måste svara med en annan rad som inte är för liknande. Detta fortsätter tills någon inte kan komma på en ny rad.

Brottsången är vanligtvis en mycket glad och högljudd tradition och det är vanligt att alla sjunger med och dansar runt brudparet.

Avslutning

Som du kan se har ryska bröllopsseder och ceremonier en lång och rik tradition som har överlevt genom århundradena. Från vigselceremonin i kyrkan till den stora bröllopsfesten med mat, tal och dans, varje del av bröllopet har en speciell betydelse. Genom att respektera och upprätthålla dessa traditioner kan brudparet och deras familjer hedra sin kultur och historia.

Vilken av dessa traditioner tycker du är mest intressant? Berätta gärna i kommentarerna nedan!

Ryska Kvinnor