Nizjnij Novgorod: En stad av arkitekter, återfödelse och skönhet

Nizjnij Novgorod: Den antika staden du aldrig har hört talas om

Nizjnij Novgorod är en stad som har utvecklats dramatiskt under det senaste århundradet. Att promenera genom stadens gator ger intrycket av att staden är en blandning av resterna av sovjettiden och Rysslands återuppståndelse under den postsovjetiska eran.

Staden lyckades skapa kommersiell verksamhet och göra den till ett industricentrum. Idag är Nizjnij Novgorod ett kulturellt och historiskt centrum som lockar turister och en kommersiell sektor som lockar företag.

Förutom att vara en av de viktigaste ryska städerna historiskt sett är Nizjnij Novgorod också känd för sin sovjettidens arkitektur och monument.

Nizjnij Novgorod Kreml var den första fästningen av denna typ som byggdes utanför Moskva. Det fungerade som en modell för många andra fästningar som byggdes över hela Ryssland under den eran.

Kreml rymmer också ett museum som ger besökarna en spännande inblick i Nizjnij Novgorods historia och moderna delstat.

Ryska kvinnor från Nizjnij Novgorod

Geografi

Nizjnij Novgorod erbjuder fortfarande en småstadskänsla för alla som besöker. Detta är främst tack vare miljön – stadens historiska centrum ligger vid floden Volga, och det omgivande området är täckt av tallskogar.

Stadens läge i Rysslands ”Gyllene Ring” gör den till en idealisk utgångspunkt för den som vill besöka närliggande städer som Moskva eller St. Petersburg.

Karta över Nizjnij Novgorod

Klimat

Geografiskt ligger staden vid sammanflödet av två betydande floder: Oka och Volga. Klimatet i denna region är mycket likt klimatet i Moskva, Rysslands huvudstad. Staden förblir täckt av snö på vintrarna och milt varm under somrarna. Nätterna är iskalla.

Nizjnij Novgorod
Nizjnij Novgorod

Den genomsnittliga årliga nederbörden är cirka 600 mm. Medeltemperaturen varierar mellan -10°C och 25°C. De kallaste månaderna är vintermånaderna januari och december, och de enda månaderna då solen skiner under långa perioder är sommarmånaderna juni och juli.

Liv, kultur och människor

I genomsnitt är livet i Nizjnij Novgorod mycket mindre hektiskt jämfört med de andra stora städerna i Ryssland. Det återspeglar en liknande känsla av lugn som du kan observera i Sankt Petersburg. Staden är fortfarande istäckt under större delen av året, så livet kan vara svårt i denna stad under dessa tider.

En storstadskultur är spridd över hela staden, med människor som har en förkärlek för teater och musik.

Cirka tvåhundra regionala konst- och kulturinstitutioner finns i staden. Inkluderat är åtta teatrar, fem konsertsalar, nittiosju bibliotek, sjutton biografer, åtta museer (sexton inklusive filialer) och sju parker. Alla berikar staden med utmärkt kulturell grund.

Nizjnij Novgorod
Nizjnij Novgorod

Sevärdheter i Nizjnij Novgorod

En hel del sevärdheter finns tillgängliga för turisterna:

  1. Kreml: Liksom andra ryska städer utgör Kreml stadens stora attraktion. Den består av en kyrka, ett krigsmonument som har en evig låga och ett konstmuseum. En vacker utsikt över Volga kan erhållas från Kreml.
  2. Författarens hus Maxim Gorkij: Författarens hus Maxim Gorkij, vars namn efternamnet på staden var satt (Gorkij), har förvandlats till ett museum som bevarar 1900-talsmiljön. Hus av andra kända personligheter har också förvandlats till museer som lockar turister.
  3. Flera monument över de stora personligheter som hör till staden finns också, som är av stort intresse för de turister som besöker staden.
  4. Många vackra kyrkor och förbund, som, liksom i de flesta andra ryska städer, präglar stadens utsikt.
Nizjnij Novgorod
Nizjnij Novgorod

Sammanfattning

Nizjnij Novgorod är den femte största staden i Ryssland. Det ligger i Volga Federal District nära landets geografiska centrum och har en befolkning på 1,2 miljoner människor.

Även om Nizjnij Novgorod är ett industriellt kraftpaket och ett av Rysslands mest framstående kulturcentra, har det också en naturlig sida. Volgafloden rinner genom staden och dess stränder är täckta av gröna skogar.

Nizjnij Novgorod har en lång och rik historia, och dess arv kan ses i de byggnader och monument som utgör mycket av stadens landskap idag. Staden har rykte om sig att vara en av Rysslands vackraste städer.

Ryska Kvinnor