Förbli inte ensam längre, hitta din kärlek här.
Ryska kvinnor
Ukrainska kvinnor
Vitryska kvinnor
Snabbsökning
Hitta många attraktiva personer, genom några enkla sökval.

Donetsk: en plats värd att besöka om du har några planer för semester

Denna stad är etablerat i stäppen landsbygden i Ukraina, som är omgiven av den spridda skog, floder, berg (byte tips), och sjöar. Den norra gränsen av staden är i grunden används för jordbruk. Azovska sjön, vilket är 95 km söder om Donetsk, är en berömd rekreationsområde plats för de lokala medborgarna. Staden omges av brett bälte av jordbruksmarker.
Staden ligger 55 kilometer från öst till väst och 28 mil bort från norr till söder. Det finns 2 reservoarer nära staden, som är, den "Donetsk havet och Nyzhnekalmius, det finns fem floder som flyter genom staden, som är, i Kalmius, Skomoroshka Asmolivka, Bakhmutka, Cherepashkyna.
Klimatet i denna stad är måttlig kontinentalt. Den kallaste månaden är känd för att vara januari och den hetaste är juni. Medeltemperaturen i januari är 23 ° F (-5 ° C) och i juni är det 64 ° F (18 ° C). De nederbörden s genomsnittliga antalet är ca 162 dagar per år och cirka 556 millimeter per år.

De viktigaste sevärdheterna i denna stad är som följer, Artema Street, det är den största delen av denna stad, eftersom detta avenue är rätt ställe att börja med en turistresa. Man får se blandningen av ny och gammal arkitektur på ett ställe, de har eleganta hotell, små parker, fina restauranger och köpcentra. Flera historiska platser finns här såsom; Opera & Ballet Theater, Lenin Square och Donetsk Drama Theater och Monument till kolgruvearbetare. Staty av Artem (Fjodor Sergeyev), är denna staty byggd på Artema Street och gjordes för att hedra en av den sovjetiska politiker och son till Josef Stalin.

Donetsk Opera & Ballet Theater, gjordes det 1936, är det mycket häpnadsväckande och arrangerar första klass framträdanden. Pushkin Boulevard, En mycket trevlig grön gångväg, kan man njuta av al fresco caféer, de fontäner och olika intressanta statyer som också omfattar, monumentet till Taras Shevchenko. Monument till John Hughes, denna staty finns på framsidan av Donetsk National Technical University, och det hedrar John James Hughes, som han krediteras för den industriella utvecklingen i Donetsk. Lenin Square, vilket Square har den enorma 42 meter Lenin statyn, och är en mycket populär symbol och representerar också vikten av staden vid tiden för Sovjetunionen.

Det finns ca 140 museer i denna stad, och två av dem är stora regionala museer, Donetsk Regional Art Museum och Donetsk Region History Museum. FC Shaktar Museum, som invigdes 2010, är ​​detta den första ukrainska museum som gick nominering för en europeisk museum of the Year Award.
Lokalbefolkningen i staden Donetsk är mycket vänliga, och de är alltid där för att hjälpa utlänningar som de tycker om dem som gäster, och de är mycket gästvänliga. De utländska kan stå inför ett problem om kommunikationsförmåga som det finns ett fåtal människor som skulle förstår engelska. Trots detta utlänningar som har besökt Donetsk, berätta om öppenhet och gästfrihet av lokalbefolkningen.

RSS feeds
Karta