Hur man besöker Odesa – Guide till Ukrainas mest spännande stad

Odesa är den bästa strandstaden i Ukraina

Odesa är en vacker stad rik på historia, kultur och fint väder vid Svarta havet och nära Moldaviens gräns. De främsta attraktionerna är stränderna – rena, fulla av människor, musik och vila. Odesa är ganska västerländskt: du kan kommunicera enkelt och på bra engelska med dess invånare och resenärer som besöker.

I Odesa hittar du en charmig ukrainsk stad med mycket att erbjuda turister. Se till att inkludera det på din nästa utlandsresa och upptäck mångfalden av kultur och sevärdheter som denna underbara stad erbjuder.

Odesa är en otrolig stad med mycket att se. Du kan besöka Odesa på en kort mellanlandning eller stanna några dagar.

Ukrainska kvinnor från Odesa

Geografi

Staden Odesa ligger på de terrasserade kullarna som dominerar en liten hamn vid Svarta havet i Odesabukten och ligger cirka 31 km norr om floden Dnjestrbukten och cirka 443 km i området. söder om staden Kiev; Ukrainas huvudstad.

Odesa
Odesa

För närvarande täcker Odesa ett territorium på 163 km². Vattenkällorna tas från floden Dniester, eftersom vattnet tas ut från denna nit och sedan renas och bearbetas vid en anläggning utanför Odesa.

Karta över Odesa

Eftersom det är beläget i den södra delen av Ukraina är geografin i området som omger staden Odesa huvudsakligen platt, och inga stora berg eller kullar finns där inom många mil. Floran i staden är av den korta sorten, och området är känt för sina vackra träd som står uppradade i avenyerna.

Klimat

Klimatet i denna stad är oceaniskt; nära gränsen är det kontinentalt och halvtorrt. Odesas klimat ansågs vara mycket fördelaktigt för människokroppen. Därför skickades sjuka människor hit för att de skulle kunna återhämta sig och koppla av. Så detta hade en betydande effekt, och det skedde en hel del utveckling inom kurortskulturen, och många exklusiva hotell etablerades i staden.

Kultur

Kulturen i Odesa är en sällsynt blandning av jiddisch, rysk och ukrainsk kultur, och i jiddisch och rysk folklore har Odesa spelat en viktig roll. Staden har blivit ett kulturellt centrum av europeisk betydelse.

Res till Odesa

Odesa har varit attraktivt för turister eftersom det ligger vid Svarta havets kust. Den berömda stranden Arkadia har varit en framstående plats för avkoppling för lokalbefolkningen och turister. Det är en vidsträckt sandstrand som finns i stadens norra. Staden har många sandstränder som anses vara unika i respektive land.

Staden nämns som ”Svarta havets pärla”, det milda klimatet, solbelysta stränderna och det varma vattnet är en attraktion för många turister. Den bästa tiden att resa till denna stad är i juni, juli, augusti och september eftersom temperaturen är utmärkt under dessa månader.

De viktigaste sevärdheterna i Odesa

Odesa opera- och balettteater

Odesas opera- och balettteater byggdes 1810. Det är en symbol för staden, en av de äldsta teatrarna i Ukraina. Teatern öppnades först under namnet ”Odessa National Drama Theatre” med en föreställning av Sadovskys opera ”The Heir Of Slonim.”

Det har renoverats flera gånger sedan dess. Fasaden var dekorerad med stenportaler – stiliserade pelare och pilastrar som ledde till en imponerande portik med en intrikat basrelief som föreställer olika scener från den grekiska mytologin och två statyer vid dess sidor.

Odesa
Odesa

Potemkintrappan

Potemkintrappan är ett historiskt landmärke i Odesa och Ukrainas näst mest kända landmärke.

Trapporna byggdes mellan 1837 och 1841 för att hedra prins Grigory Potemkin, som lät bygga dem för att förbättra transportförbindelserna från stadens centrum till hans bostad på berget Mithridates.

Till en början var det bara 15 trappsteg som ledde upp från Vorontsov Street (nu Primorskiy Boulevard) till Katarinas vall. Denna stig förlängdes senare med flera landningar och nådde 150 m (490 fot). Dessutom har dubbla ramper lagts till på vardera sidan, samt en ledstång i metall.

Deribasovskaya gatan

Deribasovskaya Street är en av de mest kända gatorna i Odesa. Det är ett affärscenter, ett bostadsområde och en plats för rekreation.

Många väljer att bo här för att det har bra kommunikationer med alla delar av staden och dess omgivningar, och utmärkta kommunikationer, vilket gör att du snabbt kan lösa eventuella problem som kan uppstå under din vistelse i denna vackra stad.

Katakomberna i Odesa

Katakomberna i Odesa, ett nätverk av tunnlar som en gång användes för att bryta sandsten, ligger i stadens centrum. Katakomberna är populära bland turister som vill se den underjordiska kyrkogården där tusentals människor begravdes i slutet av 1800-talet. Det finns ingen entréavgift, och du kan spendera ungefär en timme på att utforska de olika rummen och kamrarna.

Katakomberna öppnades för allmänheten 2007 efter att ha varit stängda i många år på grund av säkerhetsproblem. Det finns ingen officiell reseguide; bara plocka upp en karta vid en av två ingångar (det finns även turer tillgängliga från privata företag) och utforska på egen hand eller med vänner!

Monumentet för kanonen och hertigen de Richelieu

Detta monument är en av de främsta sevärdheterna i Odesa. Det ligger i stadens centrum, mittemot Staryj Port (gamla hamnen). Monumentet restes 1828 på en piedestal med fyra trappsteg.

Odesa
Odesa

Statyn föreställer hertig de Richelieu, som var stadsguvernör och, från 1805 till 1814, generalguvernör i Odesa.

Sammanfattning

Odessa blir allt mer populärt bland resenärer och har mycket att erbjuda alla. Vackra stränder, vänliga lokalbefolkningen, massor av nattliv och till och med ett Tetris-monument! Om du försöker bestämma dig för en budgetresmål, lägg till Odesa i din lista över destinationer.

Ryska Kvinnor