Resenärsguide till Jekaterinburg – Rysslands oväntade kulturhuvudstad

Bästa sakerna att göra i Jekaterinburg

Jekaterinburg, grundat 1723 och uppkallad efter Peter den stores hustru, Katarina I, är en stad med rik historia. Det är Rysslands fjärde största stad, med en befolkning på över 1,4 miljoner människor (eller 3,2 miljoner om man räknar in den omgivande regionen).

Det ligger i den centrala delen av Ryssland och är ett viktigt kulturellt centrum. Turister tycker att det är en plats av stort intresse på grund av dess rika kultur, dess teatrar och dess bibliotek. Staden hänvisas ofta till som belägen på gränsen mellan Asien och Europa, och minst 3 symboliska monument kan hittas nära denna stad, vilket återspeglar dess gränsplacering.

Jekaterinburg är också en av de mest populära turistdestinationerna i Ryssland på grund av dess många attraktioner, som inkluderar museer och vackra parker, samt utomhusaktiviteter som skidåkning och vandring som är möjliga året runt på grund av denna regions relativt kalla klimat.

Ryska kvinnor från Jekaterinburg

Geografi

Jekaterinburg har ett spännande läge: på gränsen mellan Asien och Europa, långt öster om Moskva och öster om Uralbergen vid Isetfloden. Runt staden finns skogiga slätter, huvudsakligen odlade för jordbruksändamål. Små sjöar finns också vid sidan av staden, vilket gör området, än mer, inbjudande för turister.

Karta över Jekaterinburg

Klimat

Jekaterinburg är en annan kall stad i Europa med rekordlåga temperaturer så låga som -51,7°C. Det breda temperaturintervallet under hela året är från -17°C till 15°C. Efter samma mönster som går i hela Ryssland, är juni och juli de enda månaderna som är milt varma. Sommarmånaderna observerar hög nederbörd med en genomsnittlig nederbörd på 1840 mm per år, vilket är en mycket hög siffra i sammanhanget.

Jekaterinburg
Jekaterinburg

Liv, kultur och människor

Jekaterinburg är hem för några av de mest utmärkta biblioteken i Ryssland, vilket gör det till ett centrum för akademiker i landet. Liksom andra stora städer i Ryssland är kulturen präglad av en förkärlek hos människor till musik, filmer och annan scenkonst. Detta framgår av de aktiva teatrarna och musikhallarna i staden.

Livet i staden är i allmänhet hektiskt, och staden kallas ofta för ett av de största kommersiella centra i Ryssland.

De delar av stadens upplevelse som turister tycker mest om är stadens ovanliga monument och den berömda cirkusen. Staden är också hem för världens högsta ofullständiga byggnad (Yekaterinburg TV Tower), ett tangentbordsmonument och ett monument för Michael Jackson.

Sevärdheter i Jekaterinburg

Operateatern i Jekaterinburg

Yekaterinburg Opera Theatre ligger i centrum av Jekaterinburg. Teatern grundades 1804, vilket gör den till en av Rysslands äldsta teatrar. Det har varit värd för många kända artister och har en rik historia.

Operarepertoaren omfattar operor av ryska tonsättare som Tjajkovskij, Rimskij-Korsakov och Glinka och verk av utländska kompositörer som Mozart och Puccini. Balettrepertoaren består huvudsakligen av klassiska verk, inklusive ”Svansjön” (Tjajkovskij), ”Giselle” (Adolphe Adam), eller ”Törnrosa” (Tjajkovskij).

Jekaterinburg
Jekaterinburg

Jekaterinburgs cirkus och dockteater

Om du reser med barn är Jekaterinburgs cirkus och dockteater en fantastisk attraktion att besöka. Det ligger i centrum, så det är lätt att ta sig till.

Teatern har varit i drift i över 100 år och har en omfattande samling dockor; några är unika skapelser från hela Ryssland som skickliga dockspelare har gjort. Teatern har också en omfattande samling cirkusdräkter, som kan visas upp under föreställningar.

Katedralen på blodet

The Cathedral on the Blood är också känd som Church on the Blood, som ligger i Jekaterinburg. Kyrkan byggdes för att hedra familjen Romanov, som bolsjevikerna dödade. Det byggdes på platsen för deras avrättning – i Ipatiev-huset.

Nuförtiden är denna katedral ett museum, men den innehåller flera konstverk, inklusive ikoner och målade glasfönster som hämtades från andra kyrkor under sovjettiden när kommunister förstörde dem för att de representerade ”borgerliga” värderingar, och religion förbjöds under den tiden. period.

Nationalmuseet för Urals industri och civilisation

Om du letar efter ett museum fullt av intressanta artefakter är National Museum of Ural Industry and Civilization platsen för dig. Museet har ett brett urval av utställningar, inklusive målningar till modeller av gamla maskiner.

Det är bra för historieintresserade och alla som vill lära sig mer om Jekaterinburg och dess historia. En sak som får det här museet att sticka ut är dess samling av pipor från olika länder över hela världen – utställda på väggar i glasmontrar!

Jekaterinburg
Jekaterinburg

Jekaterinburg Zoo

Djurparken är en av de mest populära attraktionerna i Jekaterinburg. Det finns flera akvarier och delfinarier på djurparken och en nöjespark med åkattraktioner för barn. Djurparken har också en järnväg som tar dig genom djurhägnens territorium (det finns inget egentligt tåg). Det finns också en station här som heter Zoo Station där du kan köpa biljetter till alla andra attraktioner runt Jekaterinburg!

QWERTY-monumentet

Tangentbordsmonument är en annan plats som turister gillar att se i staden. QWERTY-monumentet är byggt på en grön fläck längs en väg och består av ett betongblock på vilket QWERTY-tangentbordets tecken är ingrodda.

Jekaterinburg
Jekaterinburg

Sammanfattning

Jekaterinburg är en stad med många attraktioner och spänning. Oavsett om du är här för affärer eller nöje, erbjuder Jekaterinburg unik underhållning och aktiviteter som hela familjen kan njuta av. Du kommer att kunna fördjupa dig i den ryska kulturen eller till och med se de fantastiska sevärdheterna på långt håll genom att ta en tur med linbanan!

Njut av en promenad genom en av de många parkerna i Jekaterinburg. Upplev en spännande blandning av ryska och europeiska kulturer, med en blandning av sovjettidens arkitektur och moderna museer.

Ryska Kvinnor