Res till Moskva, Ryssland och Kreml

Saker att göra i Moskva

Moskva är det politiska och finansiella centrumet för ett aktivt och blomstrande Ryssland. Staden kännetecknas av sovjettidens vackra arkitektur och en storstadslivsstil som gradvis anammades av stadsbefolkningen över hela landet efter slutet av sovjettiden.

Moskva är distinkt i sin urbana kultur och attraktiva arkitektur, vilket, tillsammans med det faktum att det har vädermönster som ganska liknar många delar av Västeuropa, gör det till en idealisk plats för turister från hela världen.

Ryska kvinnor från Moskva

Geografi

Staden Moskva ligger vid floden Moskva, som också rinner genom staden. Den andra vattenkroppen nära Moskva är Yauza, som ansluter sig till Moskvafloden från öster. De flesta av stadens viktiga platser ligger nära flodens norra strand.

Moskva
Moskva

Huvuddraget i Moskvas geografi är de många ”ringvägarna” som är koncentriska kring stadens centrum, liknande konturerna kring Moskva förr i tiden. Den innersta ringen är boulevardringen byggd i början av 1800-talet. Nästa ringväg, som under sovjettiden brukade vara omgiven av trädgårdar, kallas Trädgårdsvägen. Den tredje ringleden är den nybyggda och absorberar trafiken från staden genom att huvudsakligen fungera som en motorväg.

Karta över Moskva

Klimat

Klimatet i Moskva kännetecknas av de kalla vindar som blåser genom landet. Temperaturen varierar mellan -12°C och 25°C. De högsta temperaturerna registreras under sommardagarna juni och juli, och de lägsta temperaturerna inträffar under vinternätterna i december och januari.

Kultur

Kulturen i Moskva speglar en övergång från den gamla sovjetiska socialismen till den kapitalism som praktiseras i landet. Folket föredrar att leva i en storstadsstil som visar några av de tidigare socialistiska löntagarnas egenskaper. Ändå har kapitalismen börjat påverka landets kultur och ge den mer liv än tidigare.

Livet och människorna

Folket i Moskva är angelägna om scenkonst, vilket framgår av landets senaste tillväxt inom film och balett. Moskva har nittiotre teatrar, 132 biografer och tjugofyra konsertsalar.

Pjäser och filmer fokuserar främst på rigorösa klassiska verk och berättelser om sovjettiden, och pop- och rockfilmskulturen har också gradvis börjat smyga sig in.

Moskva
Moskva

Viktiga sevärdheter i Moskva

Museer, katedraler och kyrkor är Moskvas främsta platser. Några av dem beskrivs nedan:

  1. Röda Torget: Röda torget och Kreml utgör centrum av staden som alla ringar är byggda runt. Det är en av de vackraste platserna i staden och den första en turist skulle vilja besöka.
  2. Kreml: Kreml är en av turisternas favoriter i Ryssland. Det är en gigantisk plats som omfattar många kyrkor och vackra trädgårdar, som inspirerar varje turist att besöka dem.
  3. Museer: Ryska museer är kända över hela världen för den rika historia de har bevarat. De kännetecknas av minnen från sovjettiden, främst inklusive det statliga historiska museet, Pushkin-museet och museet i katedralen.
  4. Bolsjojteatern: Detta operahus byggdes 1825 och har varit hem för otaliga musikföreställningar genom åren. Om du letar efter biljetter (som kan vara ganska dyra), planera i förväg eftersom föreställningarna säljer slut snabbt!
  5. Bebådelsens katedral, allmänt känd som St. Basil’s Cathedral, är en kyrka på Röda torget i Moskva, Ryssland. Byggnaden uppfördes från 1555 till 1561 på order av Ivan den förskräcklige, som avsåg att den skulle vara ett tempel åt krigsguden, men den har aldrig tillägnats något specifikt helgon. Det är en av de viktigaste rysk-ortodoxa kyrkorna i Moskva och markerar centrum i Moskvas historiska centrum.
  6. Tretjakovgalleriet är ett museum för rysk konst i Moskva, beläget i centrum av staden vid Lavrushinsky Pereulok. Det är det äldsta och största ryska konstgalleriet, grundat av Pavel Tretyakov, en rik beskyddare av konsten som började samla målningar av ryska konstnärer 1863. Galleriets samling består av mer än 100’000 föremål, inklusive den berömda The Last Day of Pompeji av Karl Brullov och Kristi framträdande inför folket (1847) av Ivan Kramskoy.
  7. Moscow Metro är ett snabbt transitsystem som betjänar Moskva, Ryssland och dess omgivande förorter. Det öppnades 1935 med en 11 kilometer lång linje och blev snabbt världens tredje mest omfattande tunnelbanesystem. Systemet har 12 linjer, 218 stationer och 221,7 kilometer spår. Det är ett av världens mest trafikerade tunnelbanesystem av passagerartrafik och det näst mest trafikerade av många stationer bakom Tokyos tunnelbana.

Sammanfattning

Om du funderar på en resa till Moskva skulle jag säga att du ska göra det! Med rik historia och kultur, massor av platser att se och skönheten i arkitekturen som lämnats efter sig av tidigare generationer, är Moskva en fascinerande plats att besöka.

Moskva
Moskva

Staden utvecklas snabbt, och den blir alltmer en plats full av kvalitetsmat, underhållning och karriärmöjligheter. Du kommer att kunna uppleva en enorm summa för jämförelsevis lite pengar. Vädret är fint enligt Moskva-standarder (kallt på vintern, men aldrig för kallt).

Det är inte en lättillgänglig stad att resa i – det kollektiva transportsystemet lämnar mycket önskat. Men med lite forskning kan du komma runt bra. Och ett ord till de kloka: ta med kontanter! Du kommer inte att kunna använda dina kreditkort överallt (vilket är frustrerande långsamt), så var beredd på det.

Ryska Kvinnor