Charkiv: oförglömlig stad du bör besöka om du planerar en resa

Skäl att åka på en resa till Charkiv, Ukraina

Charkiv är en stad som är värd att gå ut för att besöka. Det finns mycket att se och göra här, men man kan lätt spendera en vecka på att lära känna dess platser, shoppa på dess marknader och butiker och äta vad som förmodligen kommer att vara den bästa maten du kommer att ha på din resa.

Charkiv är över 350 år gammalt men har lyckats behålla en småstadsatmosfär samtidigt som det finns många attraktioner att besöka och saker att göra. Lokalbefolkningen är vänliga och hjälpsamma, och turister har väldigt små problem med att ta sig runt och trivas utan att stöta på några större hicka. Det ukrainska köket är helt fantastiskt, så du blir mer än välmatad när du kommer hit.

Den är också skriven som Kharkov och är landets näst största stad. Denna stad grundades 1654, och det ryska imperiet var den ukrainska kulturens främsta centrum.

Ukrainska kvinnor från Charkiv

Geografi

Staden Charkiv ligger i den nordöstra regionen av respektive land. Staden är belägen vid sammanslagning av dessa floder; Lopan, Charkiv och Udy, där de går mot Seversky Donets vattendelare. Enligt historien kommer Charkiv från regionen Sloboda Ukraina och anses vara den centrala staden.

Karta över Charkiv

Klimat

Klimatet är fast beslutet att vara fuktigt kontinentalt, med varma somrar och snöiga och kalla vintrar. Medeltemperaturerna för respektive årstid är inte extremt kalla på vintrarna och inte extremt varma på somrarna; den registrerades vid 19,6F (-6,9C) i januari och 68,54F (+20,3C) i juli. Den genomsnittliga nederbörden är 20in (513 mm) årligen, främst i juni och juli.

Kultur

Många musik- och filmfestivaler hålls nästan varje år i staden Charkiv. Denna stad räknas till de stora kulturcentra i landet. De har 20 museer, mer än tio teatrar och olika bildgallerier.

Charkiv
Charkiv

Charkiv nämndes som en litterär Klondike på 1930-talet. Det var epicentrum för olika litterära armaturer, till exempel; Les Kurbas, Mykola Khvylovy, Marko Voronny, Mykola Kulish, Mykola Zerov, Pavlo Filipovych, Valerian Pidmohylny, Oleksa Slisarenko. Mer än 100 författare, inklusive dessa, avrättades under stalinistiska utrensningar på 1930-talet.

Charkiv är inofficiellt hänvisat till huvudstaden för ukrainsk science fiction och fantasy. Du kan hitta dessa fantastiska katedraler, en filharmonisk sal, små kyrkor, utsökta historiska byggnader med olika arkitektoniska mönster, många historiska museer, enastående teatrar och en cirkus.

Sevärdheter i Charkiv

Tillsammans med de olika sevärdheterna i Charkiv har de Charkivs historiska museum, Gorky-parken, konstmuseet, Pokrovsky-katedralen från 1600-talet, Shevchenko-parken, Blagoveschenskij-katedralen från 1771 och Uspenskij-katedralen från 1700-talet som inkluderar deras klocktorn , som byggdes för att fira Napoleons nederlag 1812. Charkiv är förskönt med över 100 parker.

Charkiv
Charkiv

Det finns ett mycket stort och imponerande huvudtorg i Charkiv i området i centrum; Frihetstorget även känt som Ploshcha Svobody, är det tredje största huvudtorget i Europa och är känt som världens 7:e största torg.

Livet i denna stad

Livet i denna stad är mycket energiskt och levande. Ukrainas folk anses vara en av de mest välkomnande och gästvänliga nationerna i världen. Ukrainare har gästfrihet i alla aspekter av deras liv.

Människor är alltid villiga att hjälpa utlänningar och besökare till sin stad. Om man besöker någon, kommer de att erbjuda dem de bästa måltiderna och boendet de kan hantera för gästerna. Den unga generationen är angelägen om att tala engelska och är villiga att stödja utlänningar när det gäller deras intresse för språket och kulturerna. De skulle älska att lära sig om det europeiska livet, så interaktion med lokalbefolkningen kan vara fördelaktigt för dem båda.

Sammanfattning

Charkiv är en vacker och välkomnande stad, full av intressanta platser och fantastiska killar att träffa. Ta chansen att komma till Charkiv och känn denna unika stads charm och anda. Det viktigaste är att du inte kommer att bli besviken över kvaliteten på din vistelse.

Charkiv
Charkiv

Charkiv är en vacker stad full av överraskningar och har mycket att erbjuda: de bästa kaféerna i Ukraina, nattliv och underhållning, parker, basarer och souvenirbutiker. Det är en idealisk plats att tillbringa din sommarsemester med vänner.

Staden är ett friluftsmuseum, och man kan se historiens monument nästan överallt: i parker och torg, på gatorna, i rondeller och vallar, på broar och i källare. Men viktigast av allt, man kan se folket i Charkiv. Ukrainare är vänliga men något reserverade. De kommer fram till dig och pratar om de vill; att göra några speciella ansträngningar är onödigt.

Ryska Kvinnor