Saker du behöver veta innan du åker till Ryssland

Ryssland är det perfekta turistmålet för människor som älskar natur och äventyr

Ryssland, eller formellt Ryska federationen, är världens största stat per område. Dessutom omfattar detta område några av de vackraste platserna i världen. Det kyliga vädret bidrar till upplevelsen av platsen, och snötäcket bidrar till den natursköna skönheten.

Den har en varierad terräng som sträcker sig från snötäckta berg till milt varma slätter och från landlåsta platåer till vidöppna floder. Landets stora storlek innebär en stor mångfald av människor och kulturer inom landet, vilket gör turismen i Ryssland desto mer givande.

Ryssland karta

Ryska kvinnor för äktenskap

Ryssland: Ett bra ställe att besöka

Kulturen är främst urban storstad, vilket kan hänföras till de långa socialistiska regeringstiden i Ryssland. Kapitalismens inverkan är också observerbar i den ryska kulturens växande livlighet och livlighet i dessa dagar.

Ryssland har en rik politisk historia (särskilt den från 1800- och 1900-talen), vilket är uppenbart när en person går genom gator och städer. Minnen från sovjettiden och Stalintiden kan bevittnas som monument över hela landet.

Ryssland
Ryssland

En annan egenskap som kännetecknar Rysslands städer är närvaron av museer, centra för konst (teatrar och klubbar), kyrkor och förbund.

Av alla dessa skäl är det inte förvånande att Ryssland är hem för 24 UNESCO (FN:s organisation för utbildning, vetenskap och kultur) världsarv. Denna siffra är enorm i sitt sammanhang och symboliserar Rysslands enorma utsikter för turism.

En guide till de stora städerna i Ryssland

Moskva

De största attraktionerna i Moskva, Ryska federationens huvudstad, är Röda torget, Kreml och Pushkin-museet. Röda torget och Kreml markerar stadens centrum, och ringvägarna runt denna stadskärna bildar också turistattraktioner.

Moskva
Moskva

Moskva, Ryssland, är en plats fylld av historia och kultur. Gå till Röda torget och se var människor har slagits om politik och religion. Gå till Kreml och du kommer att se hur onda ledare kan slösa bort sina medborgares förtroende. Men misströsta inte, det finns mycket roligt i Moskva också! Oavsett om du vill besöka en bar eller gå och se en balettföreställning, hittar du allt här.

Sankt Petersburg

Sankt Petersburg kallas ofta för turismens hjärta i Ryssland. Det är en hisnande vacker stad med kyligt väder och snötäcke. En betydande turistattraktion i denna stad är Hermitage Museum, ett av de mest framstående museerna i världen och spänner över 3’000’000 stycken från hela världen.

Sankt Petersburg
Sankt Petersburg

Turister som besöker staden finner också en stor attraktion till nattvyerna som erbjuds av amiralitetet och broarna över floden Neva. Under vissa delar av året sträcker sig skymningen längre tider, vilket resulterar i vackra vita nätter.

Novosibirsk

Novosibirsk har en stor attraktion i Novosibirsk Zoo, en av världens största djurparker, och över 700’000 människor besöker den varje år. Lenintorget och den livliga Leningatan är andra viktiga turistattraktioner.

Novosibirsk
Novosibirsk

Novosibirsk är den tredje största staden i Ryssland och har en befolkning på cirka 1,5 miljoner människor. Det är Sibiriens vetenskapliga huvudstad, en intressant plats för människor som reser till Ryssland för forskning eller utbildningsmöjligheter. Även om det inte är ett stort turistmål och ofta beskrivs som kargt, är Novosibirsk ett bra ställe att tillbringa några dagar med att utforska dess museer eller njuta av lite kvalitetskaffe.

Jekaterinburg

Forbes valde det som en av de vackraste städerna att besöka i Ryssland på grund av den fantastiska utsikten över snötäckta berg och, på sommaren, dess parker och floder. Om du letar efter ett verkligt unikt resmål med mycket att göra, är Jekaterinburg ett prisvärt alternativ som är perfekt för alla som vill förgrena sig från sina vanliga semesterdestinationer.

Jekaterinburg
Jekaterinburg

Jekaterinburg är en stad av kontraster. Å ena sidan är det hem för några av de märkligaste museerna du någonsin kommer att se – inklusive ett konstmuseum gjord av ett ombyggt fängelse. Men å andra sidan är det också hem för två universitet i världsklass och har fler engelsktalande än någon annan stad i Ryssland. Ta reda på mer om att resa genom Jekaterinburg i den här omfattande reseguiden.

Denna stad är hem för några av de mest ovanliga monumenten i världen, som också utgör turistattraktioner. De inkluderar den högsta ofullständiga byggnaden i världen, en cirkusbyggnad och ett QWERTY-monument.

Nizhny Novgorod

Nizhny Novgorod är en fantastisk stad med mycket att se och göra. Det är en del av Rysslands gyllene ring, så det är ett utmärkt komplement till alla semesterplaner i Ryssland.

Nizhny Novgorod
Nizhny Novgorod

Nizhny Novgorod har mycket att erbjuda. Vacker rysk arkitektur, utmärkta museer och till och med en nöjespark finns. Men när jag försöker berätta för folk om den här staden möts jag ofta av samma svar: ”Jag har aldrig hört talas om den. Var är den?” Om du är en av dessa personer, läs vidare för att lära dig varför Nizhny Novgorod bör vara din nästa destination.

Sammanfattning

Det är ett av de största länderna i världen, hem för en rad människor och upplevelser. Bara det gör ett besök i Ryssland värt besväret.

Du kan uppleva en rik kulturell reseupplevelse i Ryssland. I väst har många bara hört talas om Rysslands mer kontroversiella politiska frågor. Men bort från politiken avslöjar resor genom detta vidsträckta land vackra landskap och människor som i allmänhet är vänliga och välkomnande för alla besökare.

Ryska kvinnor är några av de vackraste kvinnorna i världen. De är naturliga och mycket familjeorienterade. Du kan göra det på vår sida om du vill träffa ryska tjejer online.

Ryska Kvinnor