Bästa semestern i Kyiv: Njut av en avkopplande och uppfriskande semester i Ukraina

Kyiv: En av de bästa platserna att besöka i Europa

Ukrainas huvudstad, Kyiv, är det perfekta resmålet för alla som är intresserade av historia, arkitektoniska underverk och billiga souvenirer. Var annars kan du hitta fantastisk historia, modern arkitektur och god mat på ett och samma ställe? En stad är en utmärkt plats för resenärer på en budget, eftersom det inte är svårt att ta sig fram och de flesta av dess läckerheter kostar lite.

Om du vill se en stad med alla Europas historiska platser men med mycket färre turister och till en bråkdel av priset, bör Kyiv stå på din lista. Denna charmiga, välkomnande stad blir långsamt mer populär när fler människor hittar den. Även om det fortfarande är under radarn jämfört med andra europeiska turistdestinationer, kommer det med största sannolikhet att fortsätta sin klättring uppåt i popularitetsgraderna under de närmaste åren.

Ukrainska kvinnor från Kyiv

Geografi

Kyiv är geografiskt en del av Polesias ekologiska zon och är förknippad med de europeiska blandskogarna. Men det unika landskapet i denna stad skiljer sig från den omgivande regionen.
Båda sidor om floden Dnepr är ockuperade av Kyiv, och floden rinner söderut genom hela staden mot Svarta havet.

Kyiv
Kyiv

Raviner, små floder och skogiga kullar kunde ses i den gamla västra delen av denna stad. Det är den del av det större Dnepr-upplandet, som gränsar till den västra stranden av Dnepr i mitten av flödet. Dessutom utökas staden till den östra stranden av Dnepr. Huvudområdena på den vänstra stranden i Dneprdalen var sanddeponerade med konstgjorda medel och är skyddade med dammar.

Karta över Kyiv

Klimat

Denna stad har ett fuktigt kontinentalt klimat. De varmaste månaderna är juni, juli och augusti, med medeltemperaturer på 57 till 77F (13,8 till 24,8C). De kallaste månaderna är december, januari och februari, med en medeltemperatur på 24 till 30F (-4,6 till -1,1C).

Den högsta temperaturen var 31 juli 1936, registrerad som 102,9F (39,4C). Och den kallaste temperaturen var den 7 och 9 februari 1936, som registrerades som -26,0F (-32,2C). Snötäcket ses vanligtvis från mitten av november till slutet av mars, och den frostfria perioden varar i 180 dagar, men den översteg 200 dagar som registrerats de senaste åren.

Kyiv
Kyiv

Kultur

Denna huvudstad i Ukraina var centrum för den historiska kulturen i den östslaviska civilisationen och var en huvudbo för kristnandet av Ryssland. Dess kulturella betydelse bibehölls genom århundradena, och även under det relativa förfallet fortsatte det att vara centrum för östlig ortodox kristendom med väsentlig betydelse.

Kyiv Pechersk Lavra, Grottornas kloster och Saint Sophia-katedralen är bland de mest kända heliga platserna som har lockat pilgrimer i många århundraden. Det är nu erkänt som ett primärt religiöst centrum på UNESCO:s världsarvslista och räknas som en stor attraktion för turister.

Huvudsakliga sevärdheter

Kyiv är en grön stad med två botaniska trädgårdar och många stora och små parker. I denna huvudstad ligger museet för andra världskriget och visning av både inomhus och utomhus militär historia och utrustning erbjuds. Venetsianskyi, även känd som Hidropark, är den mest utvecklade ön. På högsommaren lockas massor av människor till stranden för att bada och sola.

Självständighetstorget och Khreschatyk-gatan är Kyivs centrum, och det har blivit en framstående festplats på natten under somrarna, omgiven av många restauranger, uteserveringar och klubbar. En av de bästa historiska gatorna är Andriyivskyy Descent.

Människor

Folket från Kyiv är mycket gästvänliga och älskar och värnar om den här stadens historia. De är mycket förståeliga och är mycket stolta över Kyivs roll i upprättandet av den europeiska civilisationen i Östeuropa.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis har vi listat bara några anledningar till varför ett besök i Kyiv bör stå högst upp på din ”måste-se platser”-lista när du är i Europa. Med vänliga människor, vacker arkitektur och klimat, och ett växande antal turistattraktioner och landmärken, lovar Kiev att överträffa dina förväntningar.

Kyiv
Kyiv

Kyiv är verkligen en av Europas dolda pärlor. Staden har en rik historia som går tillbaka till 900-talet och är full av attraktioner som sträcker sig från historiska till arkitektoniska. Trots lokalbefolkningens rykte om att vara ”vresig” är Kiev värt ett besök om du är i Ukraina eller Östeuropa.

Kyiv är väl värt ett besök och bör inte missas. Det är en av de mest fantastiska europeiska städerna, med fort och palats, livliga historiska stadsdelar och marknader och massor av saker att göra. Lita på oss – du kommer att bli kär i stället.

Ryska Kvinnor