Platser att besöka i Ukraina om du vill se landets verkliga skönhet

Ukraina är ett land med stor potential för spännande semester

Ukraina är det 45:e största landet. Landskapet i Ukraina består främst av platåer och bördiga slätter, och några floder korsar landet är Dnipro, Dnestr, Siveresky Donets och södra Buh. De flyter söderut mot Svarta havet och en mindre del av Azovska havet.

Ukraina karta

Ukrainska kvinnor för äktenskap

Fantastiska ukrainska städer du kommer att älska att besöka

Kyiv

Kyiv
Kyiv

Kyiv är Ukrainas huvudstad och den största i Ukraina. Det ligger i den norra centrala delen av Ukraina vid en flod som kallas Dnepr. Denna centrala stad har alla de viktigaste kulturella, industriella, utbildnings- och vetenskapscentra i Östeuropa.

Charkiv

Charkiv
Charkiv

Charkiv, även känd som Charkiv, är landets näst största stad och administrativa centrum i provinsen; Kharkiv oblast är en av de större städerna i respektive land. Frihetstorget är ett känt landmärke i Charkiv, och detta stadstorg är det näst största i Europa.

Dnipro

Dnipro
Dnipro

Dnipro ligger i den sydöstra riktningen av huvudstaden Kiev vid floden Dnipro. Dnipro har flera teatrar och museer, som lockar turister.

Donetsk

Donetsk
Donetsk

Donetsk är en stor stad i den östra delen av landet vid Kalmiusälven. De främsta sevärdheterna är Artema Street, Donetsks opera- och balettteater, en staty av Lenin och monumentet över John Hughes.

Odesa

Odesa
Odesa

Odesa är den fjärde största staden i Ukraina och nämns ofta som ”Lilla Paris”. Odesa är den största hamnen i detta land och en huvudhamn vid Svarta havet. Detta är ett populärt resmål för turister. De har sju teatrar och den populära ”Odessa Opera and Ballet Theatre”.

Klimat

Landet har mestadels ett tempererat kontinentalt klimat, men ett medelhavsklimat märks på den södra Krimkusten. Det finns också en del fördelad nederbörd men i extrem form. Den högsta finns i väster och öster, och sydost har den lägsta.

Religion

ukrainska kyrkan
ukrainska kyrkan

Kristendomen har ett massivt inflytande på sederna i Ukraina och spelar en mycket dominerande roll i landets religion. Könsroller verkar väldigt traditionella och morföräldrarna spelar en väsentlig roll i barnuppfostran jämfört med västerlandet. De östra och västra grannarna påverkas också av sin kultur.

Resa till Ukraina

Ukraina har den 8:e positionen i Europa per antal besökande turister. Bergskedjorna Karpaterna är kända för vandring, skidåkning, jakt och fiske. De har vingårdar där inhemskt vin produceras. De har ruiner av gamla slott, ortodoxa och katolska kyrkor, moskéer, synagogor och historiska parker.

Ett populärt semestermål var Krim, med Svarta havet, berg, antika ruiner och platåer. Deras kök har en utmärkt lång historia och erbjuder många originalrätter.

Reseattraktioner i Ukraina

Ukraina är ett stort land med många attraktioner. Du kan till exempel besöka Karpaterna eller Chornobyl. Lviv, som ligger i västra Ukraina nära Polen, är också värt ett besök.

Lviv

För det första är Lviv en vacker stad. Den har kullerstensgator och träbyggnader, vilket ger den en romantisk gammaldags känsla. Staden har också en rik historia – den grundades på 1200-talet av kung Daniel av Galicien, som döpte den efter sin son Lev (Levo). På 1300-talet blev Lviv en del av Polen och Österrike tills första världskriget gjorde det till en del av Ukraina.

Lviv
Lviv

Lviv har många museer med tidigare artefakter och gallerier som visar upp samtida konstnärers verk. Din reseguide visar dig gärna runt dessa sevärdheter och berättar om dem om du vill. Det finns också massor av restauranger som serverar olika typer av mat från hela Ukraina så att oavsett vart dina resor tar dig nästa månad eller till och med nästa vecka till exempel, kommer Lviv alltid att vara där och vänta på närhelst kommer tillbaka igen :)

Tjernobyl

Staden Chornobyl är ett betydande turistmål i Ukraina. Den är mest känd för Chornobyl kärnkraftkatastrofen, som inträffade 1986. Staden evakuerades efter olyckan, men den har sedan dess blivit ett populärt resmål för turister som vill lära sig mer om kärnkraftskatastrofen.

Tjernobyl
Tjernobyl

Staden är också hem för flera museer och monument som firar denna tragiska händelse. Dessa inkluderar:

”Shelter Object”, en betongsarkofag över reaktor nummer fyra (som skadades av bränder under olyckan). Den byggdes som en del av ett försök att hindra radioaktivt material från att fly in i omgivande samhällen eller flytta utanför anläggningen av luftströmmar eller grundvattenflöde;

Karpaterna

Karpaterna är en bergskedja som sträcker sig över större delen av Ukraina och bildar en naturlig gräns mellan länderna i väster och i öster. Karpaterna har en rik historia som går tillbaka tusentals år, och det är lätt att se varför denna region är så känd bland turister som älskar att utforska dess naturliga skönhet.

Karpaterna
Karpaterna

Bergen är hem för några vackra vandringsleder med natursköna vyer och hisnande vattenfall, samt många slott som kan hittas längs deras sluttningar. Det finns också många skidorter i Karpaterna där besökare kan njuta av skidåkning under vintermånaderna eller bara koppla av på ett av dessa semestermål i Ukraina under varmare vädermånader.

Slutligen, om du letar efter ett annat äventyr på din resa, överväg att besöka Ukrainas största sjö – Donau-Svartahavskanalen – belägen i Östeuropas största nationalpark!

Sammanfattning

Den ukrainska nationen tenderar att vara en blomstrande och oberoende stat. De har gått igenom utmanande tider, och av denna anledning är de överlevande. De förtjänar respekt för det. De har en utbildad arbetskraft och är mycket rika på mänskliga talanger.

Ukraina är ett land med många attraktioner. Den har vacker natur, utsökt mat och vänliga människor. Landet är mångsidigt när det gäller kultur, religion och etnicitet. Om du vill resa runt i Ukraina men inte vet var du ska börja? Vi skulle råda dig att besöka Lviv först eftersom det är en av de vackraste städerna i Östeuropa.

Ryska Kvinnor